Lineklave

En lineklave er en gjenstand som fiskelinene ble hengt opp på når de skulle tørkes eller oppbevares over lengre tid. Lineklavene hadde spiler som krokene på lina ble trædd inn på. Hver lineklave var beregnet for et visst antall kroker, for eksempel 200 stykker. Forsynene og selve linesnøret hang ned fra krokene. Dette forhindret at kroker og tauverk floket seg til. Den øverste kalles Sule. Vi ser initialene PM=Peder Mathisen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: