Børtre

Ikke tilfeldig at vi fant et godt brukt børtre fra Peder Mathisen, Olderdalen. Før familien fikk innlagt vann måtte de hente vann i kilden Aja som ligger 3-400 meter fra hjemmet

En vanlig type børtre består av et trestykke der det i endene er festet en vidje, kjetting eller leddet jernstang med en krok i enden. Av denne typen er det to varianter i Norge. Vanligst er børtreet som hviler på begge skuldre. Det har ofte en kraftig utsparing for nakke/hals og kan på undersiden være formet etter skuldrene. Et annet, ganske vanlig børtre, har en form som et ganske rett trestykke som er bredest på midten. Dette børtreet ble båret over den ene skulderen, slik at den ene børen ble båret foran kroppen, den andre bak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: