Fylkets pris

Intervju med Ranveig Soleng og Jan Lindvall:

https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troms/sesong/201811/DKTR02023418#t=1h38m58s

Ildsjelprisen gikk til Olderdalen JFF

«Friluftslivets ildsjelpris» for 2018 i Troms går til dugnadsgjengen i Kåfjord som i årevis har stått på for friluftsliv, jakt og fiske.

Olderdalen JFF

Verdig vinner: Ranveig Soleng og Jan Lindvall tok i mot prisen på vegne av Olderdalen JFF.

Prisen som deles ut av de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms ble denne gang delt ut for fjerde gang. 

Juryen har lagt vekt på følgende når Olderdalen JFF i år får «Friluftslivets ildsjelspris»:

– For sitt omfattende arbeide med å gjøre friluftslivet tilgjengelig for alle ved å opparbeide stier, merke turløyper og renovering av hytter.

– For sin innsats med rehabilitering av fiskevann til glede for lokale og tilreisende i Olderdalen og en berikelse for Kåfjord som helhet. 

– For sitt engasjement for historie og kultur.

Årets vinner av ildsjelprisen har gjort mye med få ressurser, stor frivillig innsats og viser hva som er mulig å få til i et samfunn med engasjement og lokale ildsjeler. 

Olderdalen JFF har vært med i «finalerunden» alle de foregående år siden «Friluftslivets ildsjelspris ble etablert som en ordning i Troms i forbindelse med Friluftslivets år i 2015. I løpet av disse fire årene har ingen kandidater har mottatt så mange nominasjoner som Olderdalen JFF, noe som viser at foreningen er høyt verdsatt og at de gjør en betydelig innsats for friluftsliv, folkehelse, jakt og fiske i Kåfjord. 

Olderdalen JFF har i mange år arbeidet for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for så mange som mulig. Dette gjennom tilrettelegging og merking av turstier, ved å bygge bruer og klopper, kvisting, etablere raste- og bålplasser, og ikke minst de mange bord og benker rundt om i bygda.

Mange har også lagt merke til foreningens arbeid med å synliggjøre lokalhistorien der gamle kulturstier opparbeides og gamle navn løftes fram. Bygging av lavvo og renoveringen av Olderdalshytta og Jevvashytta er andre eksempler på tiltak som har gjort friluftslivet mer tilgjengelig. Rensingen av Olderdalsvannet har gjort det mulig for flere å få oppleve gleden og rekreasjonen knyttet til det å kunne fiske i et rent vann. 

Prisen deles ut som et samarbeid mellom de fire friluftsrådene i Troms og Forum for natur og friluftsliv Troms. 

Kåfjord kommunes frivillighetspris til Svein Arild Soleng

Kåfjord kommunes frivillighetsprisen overrekkes Svein Arild Soleng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: