Vegg-ur

Dette vegguret tilhørte Johan Mathisen (Jossa). Baksida av uret viser at den er produsert i 1915. Johan kom hjem med dette vegguret omkring 1920. Uret hang på veggen i oldefars hus i mange år. I 1944 da familien evakuerte ble klokka gravd ned i en potetåker. Pakket godt inn i en striesekk. Etter krigen ble klokka gravd opp. Alt av trematerialet var ødelagt, men selve urverket fungerte godt. En lokal snekker laget ny ramme og klokka tikket og gikk til begynnelsen av 1960-tallet. Da var det stopp. Jeg fikk uret av «Jossa» i 1964. En urmaker vurdert at reparasjonen ville være så omfattende at det ikke ville lønne seg. Eier idag er Arnfinn Soleng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: