Vinterdalsvalsen

På nettet var det Gunnlaug i Berlevåg som hadde denne teksten, men hun manglet melodien. Hun skrev videre: at er det noen som kan finne melodien, så er det Soleng-guttene.

Det var starten på en møysommelig arbeid med å finne den. Trekkspilleren Per Pedersen og andre ble forespurt, men dessverre.. Så fikk jeg et tips av Anna Åsli. Hun hadde et gammelt lydbåndopptak der Yngve Rismo spilte melodien på munnspill. Hun ville ikke gi fra seg opptaket da det var endel sensitive opptak som måtte bli i familien.

Yngve var på den tiden kreftsyk og til tider dårlig form. Første gangen jeg var der ble jeg bedt om å gå. Andre gangen var han i bedre form og jeg fikk et opptak med mobilen. Sammen med Liv Rundberg fikk vi rekonstruert melodien og fremførte den på en kulturaften i Olderdalen, Med Yngve og Gunnlaug som hedersgjester. Yngve gav et godkjentstempel og slik ble den til.

Tekst: Hans Rismo / Melodi: Hans Rismo

Musikk: Liv Rundberg / Sang Solengbrødrene m/Kåre.

Tekst og melodi av Hans Rismo.

Hans Rismo hadde teksten i hodet og gikk lenge å tenkte på en melodi som kunne passe. En sommerkveld pakket han ryggsekken og syklet til Dalbakken og derfra videre til fots, til fiskeplassen Ajamoukki. Der kom melodien. Han nynnet på den gang på gang i frykt for å miste den. Til slutt sprang han ned til Dalbakken, hev seg på sykkelen, Syklet ned til bygda, der han fikk notert notene og spilt melodien på fiolin. Alt dette ifølge Yngve Rismo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: