Tormod Albrigtsen

Tormod O. Albrigtsen ble født 26.mai 1926. Moren døde tidlig og Tormod vokste opp hos sin bestemor, Tina Olderdal. Han mintes ofte sin mor og hennes tidlige bortgang.

Tormod måtte tidlig klare seg sjøl. Han var fasinert av fiskeryrket og havet ble hans arbeidsplass. Fisker-kolleger har karakterisert han som en arbeidsvillig, jovial og hyggelig person.

De 20 siste årene drev han fiske med egen båt på fjordene i Finnmark og Troms. Han hadde klare meninger om fiskeressursene og hvordan de burde forvaltes.

Tormod var veldig sportsinteressert. Spesielt i fotball og ski. En av de store ”greiene” for oss – var å sette han fast i sportsspørsmål. Det var ikke enkelt, for han hadde store kunnskaper om idretten, spesielt det som skjedde like etter krigen.

Da Olderdalen fikk eget fotballag var Tormod en trofast tilskuer. For oss spillere var det viktig å få Tormod sitt syn på kampen. Fikk vi karakteren ”brukbar” var vi kjempefornøyd. Han brukte aldri å skryte uhemmet av laget eller enkeltspillere. Slik var han..

Tormod var glad i ungdommen. Hjemmet stod alltid åpent og ble et samlingspunkt i bygda.

Han gikk bort 18.juli i år 2000, 74 år gammel. Takk for alt, Tormod!

Tormod på telttur. Mener bildet er fra en landsdelskamp på Bardufoss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: