Jevvas

Allerede i 1930 ser vi at Olderdalen og Djupvik Fiskarlag er representert på årsmøte til Nord Norges Fiskerforbund (senere Troms Fiskarfylking). Den 16. nov. 1991 ble Djupvik og Olderdalen Fiskerlag slått sammen. Laget fikk navnet Ytre Kåfjord Fiskarlag. Den 8.april 1999 blir Ytre Kåfjord Fiskarlag slått sammen med Indre Kåfjord Fiskarlag og tar navnet Kåfjord Fiskarlag

Og i 2018 kjøpte Olderdalen jeger og fiskerforening hytta fra Kåfjord Fiskarlag.  Foreningen har siden brukt mye tid og penger for å sette hytta i god stand. Hytta har betydd svært mye for fiskere og jegere fra Kåfjord. Det finnes mange morsomme og dramatiske historier fra livet der ute. Vi har intervjuet flere av de gamle gutta.

Hytta var i dårlig forfatning da Olderdalen jeger og fisk overtok den i 2018. Hytta er åpen som en nødhavn. Foto: Jan Lindvall

Det gamle ungdomshuset som sto på eiendommen til Henry Rismo i Olderdalen ble revet og materialene ble fraktet til Jevvas. Hytta ble bygd i 1965 av Sverre Alskog, Leif Lindvall og Olav Nilsen (Nelle Olav). Da hytta ble bygd var det allerede flere gammer i Jevvas. Sverre Alskog var den gang formann i Olderdalen Fiskarlag.

Hytta har i alle år fungert som base og nødhavn for fiskere og jegere i Lyngstadlandet. Hytta er nå ny-renovert og tar seg pent ut. Det understrekes at det er ei åpen hytte.

Olderdalen jeger og fisk har gjort en fantastisk arbeid med den gamle fiskehytta. foto Jan Lindvall
Utror fra Jevvas i gamle dager
Fiskemiddag. Eling Olsen, Molund og «Boiga»
Uer i store mengder ble oppbevart i sneen i vinterhalvåret
Det var et slit med båter og utstyr i all slags vær

Været kunne ofte være utfordrene. Men i Jevvas sgikk det som oftest greit å «lande». Men, vi måtte alltid bunkre for 2-3 uker ekstra, fortalte Kåre Samuelsen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-166.png
Kortspill var en fin fritidsbeskjeftigelse. Fra venstre Wilhelm Olsen, Leif Lindvall, ung Caris Vang, og en fra Manndalen jeg ikke husker navnet på
Øyvind Soleng tar en pause fra kortspillingen
Rødt punkt=Jevvas

3 kommentarer om “Jevvas

    1. Jeg har sjekket. Ingen kan pr. i dag si hva navnet betyr. I dag snakket jeg med Ole Henrik Magga. Han mener det kan være et navn som er blitt borte. Slik mange både norske og samiske navn gjør. Det er det mange eksempler på, sa Magga.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: