Spørreundersøkelse 1899

Resultater av en spørreundersøkelse som ble gjort i 1899. Skolevesenet spurte: Hvor mange familier i skolekretsen har undervisningspliktige barn? Og hvor mange av disse bruker norsk, lappisk eller kvensk som samtalespråk i hjemmet? Ser vi på Olderdalen viser den følgende: Totalt 41 familier – 4 norsk – 28 lappisk – 9 kvensk. Djupvik: 25 familier – 20 norsk – 5 bruker kvensk/norsk. Manndalen: 44 familier – 2 norsk – 35 lappisk – 7 norsk/lappisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: